Primeur! Wildernis 100% duurzaam gekweekte planten en zelfs 30% biologisch.

Maar een plant is toch altijd biologisch? Het is groen en het groeit?! Dat klopt, maar veel mensen staan er niet bij stil dat de meeste kamerplanten preventief worden bespoten met giftige stoffen tegen beestjes en dat er kunstmest gebruikt wordt om de planten snel op te kweken. Het gebruik van chemische stoffen is slecht voor het milieu buiten je huis, maar in het geval van kamerplanten haal je ook de pesticiden in je huis.

Planten die snel zijn opgekweekt met kunstmest zijn te vergelijken met de plofkip. Zo’n plofplant is niet blij en gezond en zal het ook moeilijker hebben om te overleven in jouw woning, vatbaarder zijn voor beestjes en ziektes en waarschijnlijk op uitgeputte grond bij je thuis aankomen.

Wildernis verkoopt daarom alleen kamerplanten die zo duurzaam mogelijk gekweekt zijn met minimaal het duurzaamheidscertificaat MPS-A of A+.
Vanaf nu is zelfs 30% van onze kamerplanten biologisch gekweekt. Wildernis is de enige winkel in Nederland die zo’n groot aanbod biologische kamerplanten aanbiedt.

Kwekers van biologische kamerplanten zijn helaas schaars maar het is ons gelukt het aandeel biologische kamerplanten aanzienlijk te vergroten door nieuwe kwekers te vinden in buurlanden. Daar zijn we best trots op!

Klik hier voor het verschil tussen duurzame en biologische planten.