Groen doet goed. Voor mens, dier, huis, kantoor. Voor de straat en de stad. Het brengt rust in de chaos, leven in de ruimte, zuivert de lucht en het ziet er goed uit! Dat is de magie van groen.

Help ons mee met onze missie om de stad groener te maken. Zowel binnen als buiten. Zet je huis vol met kamerplanten. En heb je een balkon, dakterras, vensterbank, geveltuin, achtertuin of een lege stoep? Let’s plant it up. Elke centimeter is er een. Groene vingers zijn echt niet nodig. Wij helpen je op weg…

Onze winkel aan de Bilderdijkstraat is zeven dagen per week open. Struin rond tussen de planten, potten, boeken, accessoires en groene cadeaus. Vraag persoonlijk plantadvies. Of dompel je onder in onze groene oase met een kop koffie of thee.

De producten in onze webshop en winkel zijn gemaakt met veel liefde en zorg en hebben een unieke Wildernis signatuur. We werken samen met bijzonder illustratoren, ontwerpers en kleine Nederlandse makers. Alles dichtbij huis en zo duurzaam mogelijk.

Wildernis heeft een missie: het groener maken van de stad. Dat doen we door samen te werken met andere groenprofessionals en organisaties. Samen zetten we projecten op en organiseren we workshops en lezingen over planten, natuur en (stads)tuinieren.

Over Ons

Wij zijn Mila en Emma. Vroeger besteedden wij onze tijd aan journalistiek en interieurontwerp, maar op een dag wilden we meer groen. Daarom openden we in 2015 onze winkel Wildernis op de Bilderdijkstraat, een groene oase in hartje Amsterdam.

We hopen je te laten zien wat groen kan doen. Dat, zodra je bij ons binnenstapt, er een soort rust over je komt. Dat de stadse chaos van je schouders valt, de nieuwsgierigheid naar al dit groen langzaam opborrelt en je alles even wilt aanraken. We hopen dat als je in onze Wildernis bent, je eigenlijk niet meer weg wilt. En als je dan gaat, dat je vol inspiratie de deur uitstapt om ook jouw plek in de stad te vergroenen.

Want iedereen kan iets met planten. Je hoeft geen kenner te zijn, groene vingers kun je kweken. Begin klein en makkelijk: volg een workshop, koop een boek en/of vraag ons de oren van ons hoofd. Kom langs, wij helpen je!