Hydrocultuur kantoorplanten, iedereen kan planten onderhouden

Hoeveel en hoe vaak moet ik de planten nu water geven?! Tja elke plant is weer anders. De ene plantensoort wil veel water en de andere soort weinig. En wie op kantoor heeft nou de laatste keer water gegeven? En hoeveel? Wat als je je deze vragen niet meer hoefde te stellen?!

Hydrocultuur

De oplossing hiervoor is hydrocultuur. De wortels van de planten staan bij hydrocultuur niet in aarde, maar in water. De planten zijn daardoor continue voorzien van water en er hoeft pas water bijgevuld te worden als de watermeter dat aangeeft. Je kunt dan zelfs zonder groene vingers voldoende water geven en de plant staat er altijd gezond bij.

Bij grotere kantoren is hydrocultuur (of semi-hydrocultuur) voor planten bijna een must. Het is anders erg ingewikkeld om bij te houden wie er wanneer hoeveel water heeft gegeven. Een watermeter die precies aangeeft tot hoever er water aangevuld moet worden is dan erg prettig. Bijkomend voordeel van planten op hydrocultuur is dat er geen beestjes, zoals bijvoorbeeld, rouwvliegjes kunnen ontstaan omdat er geen aarde bij de plant is.

Semi-hydrocultuur

In sommige gevallen is het handig om semi-hydrocultuur toe te passen. Bij semi-hydrocultuur is er een waterbassin in de onderste laag van de pot of bak. Daarboven zit een filter en aarde. Een watermeter geeft ook bij semi-hydrocultuur duidelijk aan tot waar er water gegeven moet worden. Op deze manier kunnen planten met wortels die groeien in aarde gemakkelijk onderhouden worden.

 

Zelfwaterende potten en bakken

Klinkt dat allemaal nogal ingewikkeld hydrocultuur en semi-hydrocultuur? Als je gewoon zelf planten wil onderhouden op kantoor en je zoekt een eenvoudige oplossing, dan kan je een zelfwaterende pot of bak gebruiken. De speciaal ontworpen potten hebben een waterbassin onderin en een watermeter. Je plaatst de plant gewoon in de aarde in de pot en de plant kiest zelf hoeveel water er opgenomen wordt uit het bassin. Jij hoeft alleen de watermeter in de gaten te houden en af en toe het waterbassin aan te vullen. Plant blij, jij blij.