Gratis verzenden vanaf € 75 binnen NL, of €10 korting wereldwijd

Caladium ‘Sizzle’

5.95

Caladium ‘Sizzle’
Knol, te planten in het voorjaar
Maat: jumbo (II)

Verzorging:
Plant de knol ongeveer 10 tot 15 centimeter diep in een pot van ongeveer 15 cm diameter. Plant de juiste kant boven: dit is de kant waar je uitstulpingen ziet, hier zal de plant uitgroeien. Mocht je de knol per ongeluk verkeerd planten dan zal hij uiteindelijk ook opkomen, alleen duurt het langer. Zie je het echt niet? Plant ‘m zijwaarts.

Gebruik luchtige aarde en zet de pot op een warme en lichte plaats. Geef matig water tot de eerste uitlopers opkomen maar houd de aarde wel licht vochtig. Wanneer er meer bladeren verschijnen en de temperatuur stijgt, kun je steeds meer water geven.

Caladiums komen oorspronkelijk uit de tropische bossen in Zuid- en Midden-Amerika, ze houden dus van warm en vochtig weer. Geef de Caladium regelmatig water, houd de aarde licht vochtig. Ze groeien het beste in de schaduw of met indirect zonlicht. Hoewel de meeste soorten ook goed groeien in zonlicht, zolang ze voldoende water krijgen.
Caladiums die veel in de zon staan zullen meer water nodig hebben dan Caladiums die in de schaduw staan. Maar een teveel aan water kan onherstelbare schade aanrichten aan de wortels van de plant.

Winterrust:
Wanneer de plant in de winterrust komt (dat merk je doordat de buitenste bladeren gaan afsterven) kun je minder water gaan geven. Als alle bladeren afgestorven zijn, stop je met water geven. Je kunt de knol uitgraven en schoonmaken om te bewaren voor het volgende groeiseizoen. Bewaar de schone knol bijvoorbeeld in vermiculiet of droge kranten zodat ie droog blijft. Maar je kunt m ook in de pot laten zitten en op een droge en donkere plek weg zetten. In de lente haal je ‘m weer tevoorschijn en begin je met matig water geven tot er uitlopers verschijnen.

Buiten:
Als er geen nachtvorst meer is, en de grond is niet meer koud, kunnen Caladium knollen ook buiten in de grond geplant worden, let daarbij op welke plek de Caladium prefereert (halfschaduw/zon). Je kunt ze ook binnen in een pot laten uitlopen en buiten planten als het warm genoeg is.

 

Op voorraad

SKU: 'Sizzle' Categories: , ,
Gewicht 1 kg