Gratis verzenden vanaf € 75 binnen NL, of €10 korting wereldwijd

Alocasia plant + pot Truus wit + Wildernis sproeier

49.90

Bezorging alleen in Nederland / Dit product wordt direct verstuurd vanaf de kweker.

Vanwege de grote bladeren wordt de Alocasia ‘Macrorrhizos’ ook wel olifantsoor genoemd. Een schitterende jungleplant van wel bijna 60 cm hoogte. En: duurzaam* gekweekt!
Deze Alocasia wordt geleverd in een witte pot van het merk Wildernis, t.w.v. € 24,50. Mooi geglazuurd keramiek, geproduceerd in Nederland.
Deze bestelling is inclusief een amberkleurige Wildernis sproeier, t.w.v. € 9,95. Perfect om je planten mee te besproeien.

Afmetingen:
Hoogte plant: 55-60 cm
Wildernis pot hoogte 18 cm, diameter: 17,5 cm
Hoogte plantensproeier: 20 cm, inhoud: 30 cl.

Verzorging: de Alocasia ‘Macrorrhizos’ houdt van een hoge luchtvochtigheid. Lekker sproeien dus, minimaal 1x per week. In de winter liever nog vaker, want dan is de lucht in je huis droger. Een schotel water op de verwarming helpt ook. Houdt de grond van de Alocasia altijd vochtig, daar gaat ‘ie namelijk goed van groeien. Controleer daarom regelmatig de aarde, die mag niet droogvallen. Maar voorkom ook dat de plant in een laag water staat, want zo ontstaat wortelrot. In de lente en zomer geef je deze plant 1x per 2 weken een beetje plantenvoeding. Favoriete standplaats is een lichte plek, met, als mogelijk, een beetje zonlicht (dus niet te lang en teveel). Af en toe een geel blad is normaal, die knip je gewoon weg. En draai de plant regelmatig, hij groeit namelijk naar het licht toe. Bij Alocasia’s druppelt er wel eens wat water van het blad, dit heet guttatie. Zo voert ‘ie het teveel aan water af. Het sap van de plant is licht giftig, op je huid is dat niet zo erg, maar doorslikken is een slecht idee. Niet geschikt dus voor huisdieren die op bladeren kauwen. Ga je voor groot? Verpot de Alocasia dan iedere 2 a 3 jaar naar grotere pot met verse potgrond.

* Duurzaam gekweekt: Deze plant wordt geleverd met het label Fair Flora. Dat betekent een eerlijke en duurzame plant. De milieu-impact is berekend en wordt actief verbeterd. Daarnaast wordt de CO2-uitstoot gecompenseerd en is de kwekerij actief bezig met MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen). Ook krijgt de kweker een eerlijke prijs voor het product, zodat verdere verduurzaming mogelijk wordt gemaakt.

Uitverkocht

SKU: VDE99-wi3-spr Categories: ,